Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Dillər :
:: Əsas
:: Qeyd etmə
:: Axtarış
:: Forum
:: Çat
:: Blogs
:: Articles
:: FAQ
:: Subscription
:: Links
:: Statistika
:: Membership


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Search by forum :: Forum Options :: Forum`s Top

3. Opšte teme > Politika, filozofija... > Kad ce vec jednom to Kosovo da se otcepi, pa dan svane?

Səhifələr: Əvvəlki 1 . . . 7 8 9 [10] 11 Sonraki
MilaDojka #1

Posts: 202


15. Fev 2008. 16:48:44
Kad ce vec jednom to Kosovo da se otcepi, pa dan svane?

Ajde momci ubrzajte to malo.. sta nas vise gnjavite...
Nismo mi bas toliko bogati da mozemo da placamo sva ta vasa putovanja i zajebancije...
Privedite to kraju, pa da idemo dalje...
Razbicemo mi njih u fudbalu...
Zamisli samo gostovanje Pristine na Marakani...
Jedva cekam...

-----------------
..nista nije gotovo dok sudac ne odsvira kraj..
natasa_aqua #128
Posts: 289


24. Avq 2009. 19:19:51
Zasto da se odcepi?

Zasto bi se odcepilo nesto sto je deo jedne celine milion godina?
To je kao da mi uzmu deo stana??!!
Ja za taj stan placam porez isto kao sto sam i za taj deo drzave kad se vodio kao nerazvijeni
Ne kontam, sto bih ga nekom jednostavno dala??
m4rk0 #129

Posts: 383


24. Avq 2009. 21:23:23


^Ali ti taj deo stana koristis, a ovamo ni ne mozes krociti. Zasto onda da dzaba placas porez, nekom lenjom i ratnicki nastrojenom Albancu da placas struju, skolovanje i ko zna sta ne?

PS: Nisam nacionalista, ne delim ljude po naciji, izvinjavam se dobrim ljudima Albancima.

-----------------
Pametnom ne treba govoriti, a budali je uzalud.
malanastija #130
Posts: 381


24. Avq 2009. 22:51:44
aha.....

pa i palestinu su neki priznali pa nešto ne ide.........
natasa_aqua #131
Posts: 289


25. Avq 2009. 18:46:29
Odgovor m4rku

"Zasto onda da dzaba placas porez, nekom lenjom i ratnicki nastrojenom Albancu da placas struju, skolovanje i ko zna sta ne?"
Ovde ima malo nacionalizma? Svejedno, ja sam ipak mislila ISTORIJSKI. Od kad znam za sebe, i otkad moja baba zna za sebe Kosovo je u sastavu Srbije. Ne znam sto vise ne bi bio (ko god ziveo u njemu)??
m4rk0 #132

Posts: 383


25. Avq 2009. 20:58:17


Nema tu nacionalizma, nego ogorcenosti prema ratnicki nastrojenim ljudima, tj. nisam rekao za sve Albance, nego "samo" za one ratnicki nastrojene (koji su ocigledno vecina).
A sta ti vredi Kosovo na papiru? + Da takvim ljudima dajes pare iz SVOG dzepa...

-----------------
Pametnom ne treba govoriti, a budali je uzalud.
Gemotivax #133
Posts: 2


04. Sen 2009. 20:06:51
Poslednja

normalna srpska drzava bila je do 1388. god
donekle normalna izmedju I i II Sv. rata
a sledeca ce biti. ...sacekajte i saznacete
malanastija #134
Posts: 381


07. Sen 2009. 01:42:52


donekle normalna izmedju I i II Sv. rata


tada posebno
kada je ušla u savez sa otpadnim produktima austrougarske
Electrofanaticos #135
Posts: 20


08. Sen 2009. 13:08:02
Kosovo - Ideološka utopija

Kosovo je veæ proglasila svoju nezavisnost. Sad je u fazi proces priznavanja te nezavisnosti od strane drugih država.
Sve ovo meni lièi na klasièno uspostavljanje personalno ideološke utopije na Kosovu. Nešto slièno, što je i Miloševiæ zajedno sa Tuðmanom imao ideju da podeli Bosnu kao kolaè. Nema nevinih u jednoj takvoj igri. Narodi slepo prihvataju misli njihovih voða, a posle kukaju koliko ih je stradalo u tim suludim ratovima. Ali to je balkan. Nedostatak svesti za istinskim moralom i poštovanjem.
Izvrtanjem i zloupotrebljavanjem reèi patriotizam, podiže se zao moral u narodima i tako nastaje meðususedna mržnja.
Veèito pitanje ko je kriv, ko je pravedan?
Odgovor je prost. Ko nije za rat i mržnju, taj je pravedan i mudar.
Stvar ne treba kolektivizovati, jer to je cilj onih koji su spremni manipulisati masom. A ja nisam ovca, jer Bogu ja plaæam raèune za svoja dela, a ne za dela nekog politièara koji hoæe svoja sranja da podeli sa mnom.
san8488824 #136
Posts: 26


18. Sen 2009. 22:17:28
bitka je izgubljena ali rat jos nije

mnogo ce jos krvi teci ovom planetom , ali nadam se ne i srbijom.... stanovnistva je se namnozilo na planeti zemlji i jednostavno ona ne moze da podnese da toliki gamizu po njoj ... zato uskoro ce krenuti jahaci apokalipse , nevidjene jacine i neverovatnih razmera, da regulisu prirodni tok stvari ... kuga , glad , rat i smrt uskoro krecu da uspostave prirodnu ravnotezu a nadam se da cemo mi tada biti posmatraci desavanja na prostorima gde je vladalo vecno blagostanje , uspostavljeno vladavinom straha i otimanjem od slabijih.. njihove ekonomije se ruse i pad njihov bice strasan a sa njima nestace i njihove tvorevine i jadni albaci nece dobro proci ... jer kod nas srba pojavice se vodja koji ce nam ponuditi da casno izginemo za davne neke ideale ida mremo hrabro kad mret moramo i na groblju ce iznici cvece za daleko neko pokolenje kojeg bojim se biti nece...
albanac1 #137
Posts: 153


05. Okt 2009. 22:24:09
vecinom kad se izgubi bitka i rat se izgubi,,,

tako kazu stare price,,,,,
malanastija #138
Posts: 381


06. Okt 2009. 02:26:26


vecinom kad se izgubi bitka i rat se izgubi,,,

tako kazu stare price,,,,,


Da tako kažu stare prièe
A kažu i da æe doæi pravda ne od nas i ne od ovoga sveta...........
Da æe doæi ON koga èekamo "sa slavom da sudi živima i mrtvima i njegovom carstvu neæe biti kraja"(SIMBOL VERE HRIŠÆANSKE9
Pa samo nastavite braæo prièajte stare prièe i lomite nam krstove al Sud nas èeka,vi imate svoje a mi znamo naše.
malanastija #139
Posts: 381


06. Okt 2009. 02:43:12


"Kada Veliki poglavica iz Vašingtona šalje svoj glas da želi kupiti našu zemlju - previše od nas traži…

Kako može da se kupi nebo i toplina zemlje? Tako nešto sasvim nam je strano. Mi nismo vlasnici svježine vazduha i bistrine vode. Pa, kako ih možemo kupiti? Svaki je djeliæ ove zemlje svet mom narodu. Svaka blistava borova iglica, svako zrno pjeska na rjeènom sprudu, svaki pramen izmaglice u tami šume, sveti su u mislima i u životu mog naroda. Sokovi u drveæu prožeti su sjeæanjima na crvenog èovJeka. Kada mrtvi bljedoliki odu u šetnju meðu zvjezde zaboravljaju zemlju koja im je dala život. Naši mrtvi nikad ne zaboravljaju svoju predivnu zemlju, jer ona je mati crvenog èovjeka.

Dio smo zemlje i ona je dio nas! Mirisne trave su nam sestre. Jelen, pastuH, veliki orao - braæa su nam.

Stjenoviti vrhovi, soèni pašnjaci, toplo mustangovo tjelo i èovjek - sve pripada istoj porodici. Kada veliki poglavica iz Vašingtona šalje svoj glas da od nas želi da kupi našu zemlju - previše od nas traži. Veliki poglavica poruèuje da æe nam naæi mJesto na kojem æemo ljepo živeti. On æe nam biti otac - mi njemu dJeca. Razmotriæemo tu ponudu da kupite našu zemlju. Ali, to neæe biti lako. Ova nam je zemlja sveta. Ova blistava voda što teèe rjekama i brzacima nije samo voda, veæ i krv naših predaka. Ako vam predamo zemlju morate znati da je ova voda sveta, morate reæi svojoj djeci da je sveta. Da svaki odraz u bistrom jezeru kazuje dogaðaje i uspomene iz života mog naroda. Žubor vode - glas je oca moga oca. Rjeke su naša braæa - utoljuju nam žed. Rjeke nose naše kanue. Hrane nam djecu. Prodamo li vam ovu zemlju, morate se sjetiti i uèiti svoju djecu da su rjeke naša, a i vaša braæa. Zato rjekama morate pružiti dobrotu kakvu biste bratu pružili.

Znamo da nas bjeli èovek ne razumIJe. Njemu je jedan dio zemlje isti kao i bilo koji drugi. On je stranac što doðe noæu i oduzme zemlji sve što mu treba: zemlja mu nije brat veæ - neprijatelj. Kada je pokori on kreæe dalje. Ostavlja za sobom grobove svojih otaca i ne mari zbog toga. Oduzima zemlju svojoj djeci i nije ga briga. Grobovi njegovih otaca i zemlja što mu djecu rodi - ostaju zaboravljeni. Prema Majci - Zemlji i prema Bratu - Nebu odnosi se kao prema stvarima što mogu da se kupe, opljaèakju, prodaju poput stoke ili sjajnog nakita. Njegova æe pohlepa uništiti zemlju i za sobom ostaviti pravu pustoš.

Ne znam! Naš se naèin života razlikuje od vašeg. Od pogleda na vaše gradove crvenog èovjeka zabole oèi. To je možda zato što je crveni èovjek divlji i ne razumIJe stvari. U gradovima belog èoveka nema mirnog èovJeka, nema mirnog kutka. Nema mjesta na kojem bi se èulo otvaranje lišca u proljeæe ili drhtaj krila mušice. Možda zato što sam divlji - jednostavno ne shvatam. Buka mi vrijedja uši. Šta vrijedi život ako èovJek ne može èuti krik kozoroga ili noænu prepirku žaba u bari? Ja sam crveni èovjek i ne razumijem mnogo...

Indijanac voli zvuk vjetra kada se poigrava površinom moèvara. I miris povjetarca osvježen popodnevnom kišom ili borovinom.

Najveæe blago crvenog èovjeka je vazduh. Sve živo dJeli isti dah - životinja, drvo i èovjek. Svima je taj dah potreban. Beli èovjek kao da ne opaža taj dah koji udiše. Poput nekog ko je dugo na samrti, ne osjeæa smrad. Prodamo li vam zemlju morate da se sjetite da vam je vazduh dragocjen, da vazduh djeli svoj dah sa svim životom koji održava. Vjetar što je mome djedu dao prvi dah - prihvatiæe i njegov poslednji izdah. Ako vam prodamo zemlju, morate je èuvati kao svetinju. Kao mJesto na kojem æe i bjeli èovek moæi da udahne vjetar zaslaðen mirisom poljskog cvjeæa. Razmortiæemo vašu ponudu da kupite zemlju. Odluèimo li da pristanemo, zahtjevaæemo da ispunite ovaj uslov: bjeli èovjek moraæe da se ponaša prema životinjama ovog kraja kako prema svojoj braæi! Divlji sam i ne razumijem drugaèiji život. VidIo sam po prerijama hiljade bizona koje je bjeli èovek ubio, pucajuæi iz jureæeg "vatrenog konja". Divlji sam i ne razumijem kako gvozdeni konj iz kojeg suklja dim može biti važniji od živog bizona, kojeg mi ubijamo samo da bismo preživjeli. Šta je èovjek bez životinje? Kad bi životinje nestale, èovjek bi umro od velike usamljenosti duha. Šta god zadesi životinje, ubrzo snaðe i èovjeka. Sve je u svjetu povezano.

Moraæete uèiti svoju djecu da im je pod nogama pepeo naših djedova. Da bi poštovali zemlju, reæi æete im da je zemlja bogata životom naših predaka. Moraæete da uèite vašu decu, isto kao što i mi uèimo našu - da nam je zemlja mati. Šta snaðe zemlju - snaðe i njenu decu. Pljuje li èovek na zemlju - pljuje na sebe samoga. Zemlja ne pripada èoveku - èovek pripada zemlji. To dobro znamo. Sve je u meðusobnoj vezi, kao što je porodica krvlju sjedinjena. Sve je povezano. Nije èovjek tvorac razboja života, veæ je samo vlakno u njemu. Što uèini sa razbojem - èini sa sobom. Èak ni bJeli èovek èiji Bog istupi i govori s njime kao prijatelj sa prijateljem, neæe izbjeæi zajednièku sudbinu. Možda smo ipak braæa. Videæemo!

Jedino znam sigurno, a to æe bjeli èovjek jednom morati da shvati: naš Bog je isti Bog. Možete misliti da njega možete posjedovati, kao što se spremate da uzmete cjelu našu zemlju. Ali, neæete! On je Bog ljudi i njegova je milost jednaka i za crvenog i za bjelog èoveka. Ova je zemlja njemu sve. Oskrnavite li je, isto je kao kad prezrete njegovog stvoritelja. BJelog æe èoveka nestati, možda i prIJe ostalih plemena. Prljate sami svoj ležaj i jedne noæi udaviæete se u sopstvenom izmetu. U svom nastojanju goriæete u ognju Boga koji vas je doveo ovamo i s’ nekom neobjašnjivom namjerom dao vam vlast nad ovom zemljom i crvenim èovjekom. Takva sudbina se nama èini bjednom.

Ne razumem zašto se ubija bizon? Zašto se krote divlji konji? Zašto je u dubini šume toliko ljudskog smrada? Zašto je pogled na zelene brjegove pocjepan žicama što govore? Gdje su jeleni?

Nema ih više. Gdje je orao? Odletio. Pravom življenju je kraj. Poèinje borba za opstanak..."


I tako dan po dan .......
Bagrem po bagrem.....
Krst po krst......
Srbin po Srbin ........
Nedužno dete po nedužno dete..........
Sestra po sestra...............
Do moje izgubljene bitke i tvog dobijenog rata
Al opet tako dan po dan noæ po noæ....Pa æe i Sud doæi..............
albanac1 #140
Posts: 153


06. Okt 2009. 19:00:58
bitce evrope

sve drzave zajedno,,,,zivjela jugoslavija.....
zedlion #141

Posts: 1225


07. Okt 2009. 23:50:28


i ne zaboravite, gejovi imaju svoje demokratsko pravo na paradu!
i u Beogradu, i u Pristini!


Səhifələr: Əvvəlki 1 . . . 7 8 9 [10] 11 Sonraki

You haven`t enough privilegies to reply in this forum.


Share this link:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Qenerasiya vaxtı: 0.0243840 Saniyə| Yuzerlər indi - 1 | Qonaqlar indi: - 1405 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Features | RSS News Feeds | Əlaqə | Testimonials | Terms Of Use | Privacy Statement
Extreme eXTReMe Tracker