Ljubavni Sastanak Upoznavanje

Kupovina Prodaja

Idiomas :
:: Inicio
:: Registrar
:: Buscar
:: Forum
:: BatePapo
:: Blogs
:: Articles
:: FAQ
:: Sub-escrevendo
:: Links
:: Estatisticas
:: Membership


Femina Magazin

YuPortal

Ljubavni Sastanak na Fejsbuku
Svako vece od 20 casova okupljanje u Pricaonici. Dobrodosli!

Forum
Forum :: Search by forum :: Forum Options :: Forum`s Top

Pagínas : Anterior 1 . . . 7 8 9 [10] 11 12 13 . . . 17 Proximo
MAARRIN #1

Posts: 764


16. Fev 2012. 07:30:55
Nista pre braka!!

Mora se sacuvati obraz-tako je govorila moja pokona baba!!
Van_Basten #128

Posts: 429


20. Fev 2012. 04:51:12
MAARRINEEEEEEEEE...

Pa jbte, tvoja baba bolje da se kresnula, valjda ne bi sad citali ovde "Anu Karenjinu"

-----------------
Belgrade boys-Delije Sever 1989
MAARRIN #129

Posts: 764


20. Fev 2012. 08:00:08


Boyforfun #130

Posts: 2831


20. Fev 2012. 08:33:57
Damjane

Aman ljudi!!

Zwzamo se,mnogo ste ozbiljni.


Ovo ti je postavljaæ teme rekao o temi....

Poslušao sam èoveka a ti se primio...

E sad temu koju je neko postavio radi zezancije ti pretvaraš u raspravu..Šta je to nego agresija?


O ostalom nema svrhe ni pisati pošto ti to ne možeš razumeti ....

-----------------
So long and thanks for all the fish...
MAARRIN #131

Posts: 764


20. Fev 2012. 09:23:13


bragancica9 #132
Posts: 409


20. Fev 2012. 10:05:03
aha,hahhhhhh

o tweetily.....

sto se ti stalno ljutis pa stalno pises da neko gubi i da se ljuti?????......

o sveti Vitomire slavotocivi i dobropotezuci, kakva iskonska tupavost i neodgoj.....umjesto da se zahvali sto je dobio savjet iz elementarne pismenosti, on se ljuti i halucinira o pobjedama.....

postajem hriscanin....krstim se i usima, i ocima, i musculus gluteus mediusom......ja budale coeka.....

o MARRINE, hvala ti sto postavi ovu temu...em nesto naucih, em se lijepo ismijah........
kovacdamjan #133

Posts: 3734


20. Fev 2012. 11:08:18
boyforfun

Ako je ono što sam ja napisao moglo da izazove onakvu reakciju kod tebe mislim da i nisi baš sav svoj pa to što ti piše u potpisu èini mi se da se potpuno slaže s tobom.Nijedan potpis se ne stavlja sluèajno,u svemu ima neèeg.Znaèi nisi u stanju da raspravljaš jer nemaš nikakvih argumenata i nisi intelektualno dorastao raspravi a hoæeš kao da nešto pišeš i kao da dijeliš neke savjete a kako sam te ja shvatio ti si polupismen i u životu nisi proèitao nijednu knjigu i nemaš nikakvog pojma o bilo kakvoj nauci pa naravno ni o Istoriji a kao nešto pišeš.Ono što si rekao:Ima li neki moderator ovde? Da pobriše ove baljezgarije i opomene ove što uništavaju temu ? A vas trojica baš maloumni? odaje èovjeka koji mrzi mišljenje koje je drugaèije od njegovog koji je mrzitelj ljudi,a stavljaš u svom profilu da ti je vjera:humanizam??Što ništa ne znaèi.A u stvari mrziš.
U tebi je sila koja izaziva mnoga zla,u tebi je bezumlje,kakvo je bilo u svih otpadnika od Boga koji su muèili i ubijali Hrišæane kroz vijekove.Ali ako ti mene mrziš kao Hrišæanina ja sam još više ubijeðen u svoju vjeru i da je ono što govorim istina.Ti si dok si pod uticajem te sile zla samo jedan histerièni bezumnik koji ne može da naðe nijedan razlog protiv mene,veæ je u stanju da prièa jedino gomilu gluposti i baljezgarija.Mene ti ne zanimaš lièno kao neko ko se meni zamjerio ne ja se ne mogu uvrijediti ma šta ti napisao,ja takve samo duboko žalim jer žive u mržnji u svom bijesu,jadu i bijedi,ti me zanimaš kao fenomen takvih koje mržnja vodi a koji su produkt zlih vremena.I samo zato pišem nešto o tebi.A koliko si ti za zezanje govori i ova reèenica koju sam ja ovde naveo a i drugo što si meni pisao.Ja u svemu tome vidim samo mržnju.Bori se protiv mržnje u sebi ona ti nikakvo dobro ne može donijeti!!!Dužan si to kao èovjek da radiš.


-----------------
"Kažu da je svako svoje sreæe kovaè,samo što sudbina daje jednom i èekiæ i usijano gvožðe a drugi ga mora kovati èesto hladno a èesto i golom pesnicom"- filozof Božidar Kneževiæ.
lion_heart #134

Posts: 730


20. Fev 2012. 11:52:41


maske kao anna karanjina...
...u balskoj haljini!



-----------------
U ljubavi nema ponosa, samo dostojanstva!
bragancica9 #135
Posts: 409


20. Fev 2012. 12:03:24
oooo...

kakav humor, kakav "analizator".....ko oni sto se Grckom bave.....
lion_heart #136

Posts: 730


20. Fev 2012. 12:09:31


ti si neki drveni ...
...advokat?



-----------------
U ljubavi nema ponosa, samo dostojanstva!
Tweetily #137

Posts: 2586


20. Fev 2012. 12:10:21
B. pa i ti se ljutiš...

Eto soliš meni pamet o pravopisu, držeæi sveæu Maskiju, a ni sam ne vidiš da neke banalne stvari ne poznaješ. Recimo pravilima nije predviðena upotreba više upitnika zaredom.
Evo izuèi, da ti bude lakše kad nalaziš drugima mane... meðutim problem je što æe te sva ova pravila ustvari pokopati.

Dakle, meni kao google vraèu se javlja:




INTERPUNKCIJA

U pisanju se radi jasnijeg prikazivanja onoga što hoæe da se kaž, upotrebljavaju pojedini znaci koji se zajedno nazivaju interpunkcija ili reèenièni znaci.

Znaci interpunkcije su: taèka, zarez, taèka i zarez, dve taèke, navodnici, upitnik, uzviènik, zagrade i crta.

Taèka se stavlja na kraju obaveštajne - potvrdne i odriène reèenice, na primer: Svaki dan uèim za ispit. Za ispit ne uèim redovno.

Zarez se kao znak interpunkcije upotrebljava èesto i u razlièitim reèeniènim situacijama. Pošto je jedno od osnovnih naèela srpskog pravopisa slobodna (logièna) interpunkcija, za upotrebu zareza je najvažnije pravilo da se ono što je u mislima tesno povezano, što predstavlja jednu celinu, ne odvaja zarezom, a delovi koji èine celinu za sebe, odvajaju se zarezom od ostalih delova reèenice.

Zarezom se odvajaju:

a) reèi i skupovi reèi (istovrsni delovi reèenice) u nabrajanju: Miša, Drenko, Nenad i Srðan su otišli na izlet. Poneli su i dobre hrane, i bezalkoholnih piæa, i društvenih igara.;

b) nezavisne reèenice kad nisu povezane veznicima: Došao je, pozdravio se, dobro veèerao i nestao.;

c) paralelni delovi reèenice kad su u suprotnosti: Zadatak je težak, ali zanimljiv. Pokloniæu tebi a ne Igoru. Nismo letovali na moru, veæ u planini.

d) reèenice koje su u suprotnosti: Kasnije smo krenuli, ali smo stigli na vreme. Vi ste pošli ranije a ipak ste zakasnili.;

e) reèenice u inverziji (kad se zavisna reèenica nalazi ispred glavne), na primer: Kad se spremim, pozvaæu te telefonom. Ako možeš, pomozi mi. Iako sam znala, nisam odgovorila na sva pitanja.;

f) reè ili skup reèi koji su naknadno dodati ili umetnuti u reèenicu: To je, dakle, tvoj voænjak. Sve æu ti, naravno, isprièati. Ti si u pravu, neosporno.;

g) vokativ i apozicija su, takoðe, naknadno dodati u reèenicu, pa se odvajaju zarezom, na primer: Vi æete, deco, dobiti slatkiša. Tebi æemo, bako, doneti voæa. Dela Ive Andriæa, jedinog jugoslovenskog Nobelovca, prevedena su na mnoge jezike.;

h) uzvici isto nisu sastavni delovi reèenice, pa se odvajaju zarezom: Uh, što je hladno! Oh, što me boli zub! O, stigla si?!;

i) umetnute reèenice na primer: U mom selu, koje je jedno od najuspešnijih u voæarstu, gotovo svi gaje maline.;

j) izmeðu mesta i datuma, na primer: Sombor, 15. avgust 1991. U Novom Sadu, 2. aprila 1957.

Taèka i zarez se upotrebljavaju:

a) izmeðu reèenica koje su u složenoj reèenici manje povezane sa drugim reèenicama, na primer: Kad smo se sreli, pozdravili smo se, razgovarali o školi; nismo pominjali nedavnu svaðu.;

b) izmeðu grupa reèi koje se razlikuju po srodnosti, na primer: Na put æu poneti: odeæu, obuæu, kišobran, higijenski pribor; knjige, sveske, pribor za pisanje; društvene igre, fudbal i reket za stoni tenis.

Dve taèke se se stavljaju:

a) iza reèi kojima se najavljuje nabrajanje, a ispred onoga što se nabraja, na primer: Na pijaci kupi: sira, jaja, kajmaka, mesa, salate i luka.;

b) ispred navoðenja tuðih reèi (upravnog govora); npr. Rekao nam je doslovno: "Novac za ekskurziju je obezbeðen".

Navodnicima se obeležavaju:

a) tuðe reèi kad se doslovno navode , na primer: Ulazeæi svi zagrajaše "Sreæan ti roðendan!"

b) reèi koje se upotrebljavaju s ironijom i kojima neèemu ne želi da se da suprotno znaèenje: npr.: Znam, ti si "vrednica". Doneo je tvoj "veliki projatelj".

Na kraju upitnih reèenica stavlja se upitnik, a iza uzviènih reèenica, kao i iza manjih govornih jedinica koje se izgovaraju u uzbuðenju, povišenim glasom, stavlja se uzviènik, na primer: Kako si? Šta radiš? Uh, što sam gladna! Ne vièi! Požar! Kada se pitanje izgovara povišenim glasom iza njega se stavljaju i upitnik i uzviènik; npr. On položio?! Ne daš?!

Zagradom se u reèenici odvaja ono što se dodaje radi objašnjenja prethodne reèi ili dela reèenice, na primer: Interpunkcija (reèenièni znaci) doprinosi jasnijem izražavanju. Imenske reèi (imenice, pridevi, zamenice i brojevi) menjaju se po padežima. Za vreme Prvog svetskog rata (1914 - 1918) vladale su nestašice hrane, odeæe i lekova.

Crta se piše:

a) Umesto prvog dela navodnika u dijalogu i to u štamšanim tekstovima, a drugi deo se izostavlja; i na kraju upravnog govora se piše crta ako se reèenica nastavlja i objašnjava nešto o upravnom govoru; na primer:
- Ko je to bio? - Upita majka.
- Moj drug.
- Zašto ga nisi pozvao unutra?
- Žurio je - promrmlja Miloš.;

b) kad se želi nešto istaæi, ili naglasiti suprotnost, neoèekivanost; na primer: Poðem ja, kad - nigde nikog. Sve sam nauèila, sve znam - ne vredi, zbunila sam se.




PRAVOPISNI ZNACI

Pravopisni znaci se upotrebljavaju uz pojedine reèi za razliku od interpunkcije koja se upotrebljava u reèenici.

U pravopisne znake se ubrajaju: taèka, dve taèke, nekoliko taèaka, crta, crtica, zagrada, apostrof, znak jednakosti, znak porekla, akcentski znaci i genitivni znak.

a) Taèka se kao pravopisni znak upotrebljava:
- iza skraæenica: npr., itd., sl., tj.;
- iza rednih brojeva kada se pišu arapskim brojkama: 15. mart 1991. godine.

Taèka se ne piše iza rednih brojeva napisanih arapskim brojkama kada se iza njih naðe drugi pravopisni znak (zarez, zagrada, crta ili koji drugi); npr.: O tome æete naæi informacije na 119, 120, 121 i 122. strani. Na nekim spratovima (2, 4. i 5) su pokvarene elektriène instalacije. Na 10-15. kilometru æeš ugledati planinarski znak.

b) Dve taèke se kao pravopisni znak pišu:
- izmeðu brojeva ili slova kojima se iskazuje neki odnos i èitaju se "prema".
Na primer:
Rezultat utakmice je 2:1 u korist "Crvene Zvezde".
Korenski samoglasnik se smenjuje o:i:a u reèima ploviti - plivati - poplaviti.

c) Nekoliko taèaka (najèešæe tri) stavljaju se:
- umesto izostavljenog teksta i u isprekidanom tekstu; na primer:
Predlozi su: kod, pored, u, sa...
Kad se voz zaustavio, on se pojavi... i reèe: "Divno je vratiti se kuæi".

d) Crta se kao pravopisni znak upotrebljava:
- izmeðu brojeva umesto predloga do, npr.:
Kupi 10 - 15 kilograma krompira.
Ivo Andriæ (1892 - 1975) je dobio Nobelovu nagradu za književnost.

Ako se ispred prvog broja nalazi predlog od, crtu ne treba pisati veæ ispisati i predlog do; na primer: Prvi svetski rat je trajao od 1914. do 1918. godine.

- izmeðu naziva gradova i drugih mesta da bi se oznaèio pravac kretanja, na primer: Put Beograd - Niš ima veliki privredni znaèaj.
- izmeðu dva ili više imena kojima se oznaèavaju tako tesno vezani pojmovi da oni èine jedan pojam.: Utakmica "Crvena Zvezda" - "Partizan" je uvek najznaèajnija utakmica koja se igra.

e) Crtica se kao pravopisni znak piše:
- izmeðu delova polusloženica: radio-aparat, auto-mehanièar, foto-aparat, aero-miting;
- pri rastavljanju reèi na slogove na kraju retka;
- u složenim ili izvedenim reèima u kojima se prvi deo piše brojem a drugi deo slovima: 150-godišnjica, 40-tih godina prošloga veka, 15-godišnjak;
- izmeðu skraæenica i nastavka za oblik, na primer: Prema Tanjug-ovoj vesti, do rata meðu sukobljenim stranama neæe doæi. Kulturna saradnja sa UNICEF-om je dobra.

f) Zagrada kao pravopisni znak:
- služi da oznaèi oba oblika reèi o kojima se govori, npr.:
Predlog s(a) uz instrumental sredstva se ne upotrebljava.
- stavlja se iza rednog broja ili slova kojima se oznaèava novi odeljak:
1), 2), 3) itd. - a), b), v) itd.

g) Apostrof se stavlja umesto izostavljenog slova: Je l’ to taèno?

h) Znak jednakosti se upotrebljava izmeðu reèi da bi se oznaèila njihova jednaka vrednost, a èita se: jednako, ravno, isto što, jeste. Na primer:
himba = sumnja, tata = subjekat (u reèenici)

i) Znaci porekla su > i <. Upotrebljavaju se u struènim tekstovima.
- znak > se èita "dalo je" ili "razvilo se u", npr.:
tvojega > tvoega > tvooga > tvoga;
- znak < se èita "postalo je od", npr.:
crnji < crn -ji; junaèe - junak -e

j) Akcentski znaci se beleže u struènoj literaturi (obièno iz gramatike) i u obiènim tekstovima kad je potrebno da se oznaèi reè koja se od iste reèi u susedstvu razlikuje samo akcentom; npr.:
Sâm sam to uvideo.
Došao je da dâ oglas.

k) Genitivni znak se stavlja na krajnji vokal genitiva množine kad je potrebno oznaèiti razliku ovoga oblika od drugih oblika, najèešæe genitiva jednine iste zamenice. Na primer: Iz primerâ možeš zakljuèiti o toj pojavi. Genitivnim znakom je naznaèeno da je to genitiv množine, odnosno da se iz više primera može zakljuèiti, a ne samo iz jednog.




-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
bragancica9 #138
Posts: 409


20. Fev 2012. 12:27:42
aha, ha, ha, haaaaa

o tweetily....pa jel moguce da ti nista ne razumijes?????.....

ti najobicniju poruku ne razumijes.....dzaba ti se poslije i najprostijim , najdirektnijim rijecima pokusa protumaciti, ti ni to ne razumijes......

a gatas....ama za gatanje moras moci bar osnovu poruke da shvatis, da bi mogao da prorices, a ti tupav ko beton......

jebote led, nevjerovatno....jadan li je onaj tvoj Bog kad ga ti zastupas.....


o MARRINEE, ako te ikad uzivo negdje sretnem, placam veceru , sto zapoce ovu temu i zacudi me, nasmija, razveseli...a jos i naucih svasta.....
lion_heart #139

Posts: 730


20. Fev 2012. 12:39:59


ma frustrirano je to sve, tweety...

mogli su da pisu o narodnim obicajima ili o eksualnoj nesputanosti a posesivnosti zena.
mogli su da pisu o uticaju potrosackog drustva i antibebi pilule na mentalitet.
mogli su otvoriti dusu pa da napisu, da li je njima uopste bitna seksualna vernost...

no, njima lakse da zakeraju...
tako je to kada macku Peri mrznu noge!



-----------------
U ljubavi nema ponosa, samo dostojanstva!
bragancica9 #140
Posts: 409


20. Fev 2012. 13:12:11
he, he, he

jos jedna gatara- dijagnosticar......

ova tema postade fantasticna.....nesto poput progenog testa.....

odovji gatare-dijagnosticare od onih koji to nisu......
Tweetily #141

Posts: 2586


20. Fev 2012. 15:48:55


o tweetily....pa jel moguce da ti nista ne razumijes?????.....

Ti kažeš.

ti najobicniju poruku ne razumijes.....dzaba ti se poslije i najprostijim , najdirektnijim rijecima pokusa protumaciti, ti ni to ne razumijes......


...

a gatas....ama za gatanje moras moci bar osnovu poruke da shvatis, da bi mogao da prorices, a ti tupav ko beton......


...

jebote led, nevjerovatno....jadan li je onaj tvoj Bog kad ga ti zastupas.....


...

-----------------
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završit æe karijeru u nižerazrednom Vratniku" - dr Karajliæ
Pagínas : Anterior 1 . . . 7 8 9 [10] 11 12 13 . . . 17 Proximo

You haven`t enough privilegies to reply in this forum.


Share this link:
:: EROTSKE PRICE :: SANOVNIK :: ZABAVA
| Tempo de processamento: 0.0275149 seg.| Usuarios on line : - 0 | Visitantes on line: - 1758 | Powered by Ljubavni-Sastanak.com |

Marketing | Features | RSS News Feeds | Menssagem | Testimonials | Terms Of Use | Privacy Statement
Extreme eXTReMe Tracker